Om at sige farvel, tage et nyt spring i livet og lande blødt

15. maj 2022

Havde nogen sagt til Søren Toft, da han uddannede sig til maskinsnedker, at han i stedet en dag ville blive bedemand, ville han måbe. Ikke desto mindre var det sådan, det blev for snart 23 år siden, og det har han aldrig fortrudt. I alle årene har Søren arbejdet for sin svigerfar. Derfor var det oplagt at tænke ham ind som den naturlige efterfølger. For Rikke krævede det større overvejelser, selvom hun bærer familienavnet.

SVÆR BESLUTNING
Rikke Boudigaard er uddannet indkøber i tekstilbranchen og har senest taget en diplomuddannelse i projektledelse. At indgå som partner i virksomheden sammen med sin mand og tage afsked med sit gode job var ikke en beslutning, der blev taget over natten. Parrets drøftelser var mange, og det gav dem et stærkt beslutningsgrundlag. De har bl.a. lovet hinanden en ligeværdig ansvarsfordeling og at gøre sig umage for at adskille privatliv og arbejdsliv. Med åbenhed, professionalisme og kant som stikord er begravelsesforretningens fremtid på alle måder en fælles mission, og de er kommet godt fra start. Rikke fortæller: – Jeg har jo stået på sidelinjen i alle årene og må alligevel betragtes som ’ny i job’. Søren har været både tålmodig i oplæringen og rigtig god til at lytte til mine idéer. Det er jeg taknemmelig for, og vi har allerede nu fået skabt en retning for virksomheden, der passer vores fælles ambitionsniveau.

Søren supplerer Rikke: – Det er en god følelse for mig at vide, at Rikke har 100% styr på det administrative og praktiske. På den måde kan jeg koncentrere mig om vores kerneydelse.

ARBEJDSGLÆDE OG DØD – KAN DET FORENES?
Det er vigtigt for parret at gå til arbejdet med glæde trods det triste omdrejningspunkt, som begravelse naturligvis er. I konteksten skurrer det måske, det ved Rikke og Søren godt. Man bør bare huske, at man skal have overskud til at være der for andre, når de befinder sig i en sårbar situation. Søren uddyber: – Vores vigtigste opgave er at hjælpe og vejlede familier i at få taget en god og mindeværdig afsked med deres pårørende. Selvom det er mennesker i sorg, vi har med at gøre, møder vi glade ind på arbejde. Dette fordi vi sætter en ære i vores arbejde og det at være noget for andre mennesker

LOKALFORANKRING GØR FORSKELLEN
Boudigaard Begravelse er medlem af Danske Bedemænd og er i den forbindelse ISO-certificeret under strenge normkrav til ydelsernes kvalitet. Med det sagt har virksomheden gennem årene opnået indgående viden om de muligheder, der lokalt findes for kirkelige, private og andre religiøse ceremonier. Naturligvis i et tæt og godt samarbejde med præster, gravere og andre samarbejdspartnere, hvilket giver en ekstra tryghedsfaktor.

Begravelsesforretningen har garageanlæg, lager og udstilling med tilknyttet galleri i Vestergade. De lyse faciliteter er desuden indrettet med et hyggeligt samtalerum, der er beregnet til de pårørende. Her kan de uforstyrret træffe de valg, en begravelse eller en bisættelse altid forudsætter. Omtalte galleri benyttes i øvrigt til skiftende kunstudstillinger og er for nylig blevet beriget med et flygel. Det er nemlig Søren og Rikkes håb, at galleriet bliver mere almennyttigt. De forestiller sig foredragsaftner og gæster udefra, der vil høre om bedemandsfaget eller for den sags skyld helt andre emner.

OMSTILLINGSPARAT – OGSÅ FOR KLIMAETS SKYLD
Klimaforandringer og hvad, der kan stilles op for at bremse udviklingen, optager mange. Også Søren og Rikke. Af den grund tilbyder de i sortimentet af kister en bæredygtig model af formstøbt genbrugspapir. Derudover vil de med sikkerhed løbende udskifte de konventionelle rustvogne til miljøvenlige. Ja, i det hele taget vil de gøre sig mange anstrengelser for Boudigaard Begravelses fortsat positive position og udvikling.