Kalender 2015

19. januar 2024 | kalender

Det er vigtigt at få sagt ordenligt farvel!

Det er den røde tråd i kalenderen fra Boudigaard Begravelse 2015.
Vi har denne gang fået lov til at bruge billeder og digte fra Harald Ejvind Zobbes bog:
” Det er en kunst at leve ”. Det siger vi Kirsten Zobbe mange tak for.
Bogen er en spændende og livsbekræftende fortælling med malerier og digte om Harald Ejvinds liv og sygdomsforløb, næsten lige indtil hans død.
Harald Ejvind og Kirsten havde et spændende og intenst liv, selvom det kun blev til ca.10 år. De spildte ikke tiden, de brugte livet – levede livet – nød hinanden, og ikke mindst lavede de en masse god kunst, mest i deres atelier og Galleri – Zobbe i Vejby. Også under sit ophold på Hospice Limfjord og på terrassen i deres dejlige franske hus blev der malet og digtet.

Jeg har før skrevet, at man gerne må sætte sine spor – når man nu skal være på denne jord. Og det har både Kirsten og Harald Ejvind i allerhøjeste grad gjort.
For Harald Ejvind var det vigtigt at få fortalt om sit liv, hele hans sygdomsforløb, og tanker omkring det, og tanker omkring døden. Det betød meget for ham, at han kunne inddrage sine børn, børnebørn, sin elskede muse Kirsten, og alle hans nærmeste i hans sidste tid her på denne jord. Han nåede at udgive bogen i foråret 2014 inden hans alt for tidlige død.

Noget som også fremgår af hans digte, så havde han et meget nært forhold til sin farmor.
Og som han skriver i et af digtene: ” Du tog afsted uden mig ” !
Han mistede sin elskede farmor tidligt og fik ikke lov til at sige farvel til hende. Det har fyldt rigtig meget i hans liv, og det kom han sig nok aldrig helt over. Så han har om nogen prøvet, hvordan det er at miste uden at få sagt ordentligt farvel. Det har plaget ham resten af hans liv, og derfor lagde han mange kræfter i, at hans nærmeste ikke skulle opleve det samme.

Harald Ejvind ville gerne have sit budskab ud, og det vil vi gerne bidrage med ved udgivelsen af vores kalender i år. Vi vil gerne hos os være med til at oplyse, hvor vigtigt det er, at man involverer sine pårørende i sine tanker om, hvad der skal ske, når vi skal forlade denne jord. Og ikke mindst at alle får mulighed for at tage afsked på en god og værdig måde. Det betyder nok mere –  også mere end de fleste er klar over. Vi tror også, man
kommer lettere igennem en svær tid, og måske har lettere ved at komme videre.
 Derfor vil vi  i al beskedenhed gerne bidrage til det med temaet i vores kalender:
 Det er vigtigt at få sagt ordentligt farvel!

Vi bruger kalenderen som en lille hilsen til vores samarbejdspartnere med ønsket om en glædelig Jul samt et godt Nytår. Kalenderen kan også afhentes i vores forretning af alle, der kunne have lyst til at få en smuk kalender for året 2015.

Kalenderen udgives i samarbejde med Worm Photo og Thorvig Tryk.

På billedet ses fotograf Flemming Worm og bedemand Søren Boudigaard

.