Borgerlig højtidelighed

Forside 9 Borgerlig højtidelighed

En ceremoni udenom kirkelige handlinger?

Når den borgerlige begravelse eller bisættelse ønskes fravalgt…

​​​​​​​​​​​​Det kan være en udfordring at stå som arrangør af en begravelse eller en bisættelse, der ikke skal foregå iht. normerne under Folkekirken. Men ceremonien kan sagtens gøres både højtidelig og personlig, og det kan vi hjælpe dig med.

Faktisk er der kun det krav, at ceremonien skal være sømmelig, og at den offentlige orden ikke må forstyrres.

Den gode begyndelse er at finde et velegnet lokale til formålet, hvis det ikke skal være kapellet eller fra hjemmet. Gerne rummeligt og med gode tilkørselsforhold – og måske et sted, hvor afdøde holdt af at komme.

Med afsæt i dine og evt. afdødes ønsker tilbyder vi at styre mindehøjtideligheden efter et nøje afstemt program, der typisk består af taler, oplæsning af digte, afspilning af musik osv.

Værd at vide for ikke-medlemmer af Folkekirken

Selvom afdøde ikke var medlem af Folkekirken, er det lov, at selve kistebegravelsen altid skal ske på en kirkegård i såkaldt ’indviet jord’.

Vær i den forbindelse opmærksom på, at den type gravsted kan være forbundet med ekstra omkostninger. Det er forskelligt fra kirkegård til kirkegård. Forhør nærmere hos det pågældende kirkegårdskontor.

 – Uanset medlemskab eller ej er det til gengæld alles ret at benytte et kapel ifm. begravelse og bisættelse. Ceremonien skal dog altid aftales med den lokale kirkegårdsleder, hvilket vi som bedemænd selvfølgelig kan tage os af for dig.

Inspiration til valg af urne

Urner fås forskelligt formgivet i et væld af materialer, farver og størrelser.

Bruunshaab urne brun

Jord Nilo lerurne

UURNA filturne nr. 3

Du er altid velkommen til at ringe på 97 52 08 98 

Begravelseshjælp