Skovbegravelse

Forside 9 Skovbegravelse

Det alternative hvilested i skoven

​​​​​​​​​​​​​​​​​Du har to muligheder, hvis afdøde har ønsket at blive begravet i skoven. Den ene mulighed er skovkirkegården, den anden er skovbegravelsespladsen.

Forskellen er, at skovkirkegården er en del af den konventionelle kirkegård, hvorfor den bestyres af kirken/menighedsrådet. En skovbegravelsesplads er derimod etableret i et afgrænset område i et større skovdistrikt, der typisk ejes og vedligeholdes af kommunen.

Når asken skal noget andet end på kirkegården…

Over hele landet udstykkes der løbende nye skovområder til urnenedsættelser. Her på Skive-egnen indviedes i 2021 Hostrup Skovbegravelsesplads på 2 hektar med op til 100 år gamle bøgetræer.

Skoven ligger ca. 17 km vest for Skive og har status som ’fredsskov’, hvilket allerede i 1800-tallet blev indført til fremtidssikring af de danske skove. Fra skovbegravelsespladsen er der bl.a. udsigt til Limfjorden.

På www.skovbegravelse.nu kan du få det fulde overblik over de skove, hvor det indtil videre er muligt at nedsænke afdødes urne, hvad det koster osv. Men ellers skal du endelig bare spørge – vi er altid klar til at hjælpe dig.

Inspiration til valg af urne

Urner fås forskelligt formgivet i et væld af materialer, farver og størrelser.

Du er altid velkommen til at ringe på 97 52 08 98 

Begravelseshjælp