Døden i børnehøjde

Forside 9 Døden i børnehøjde

Giv plads til børnenes spørgsmål og følelser

Når døden rammer tæt på barnet…

Døden er prisen for livet. Den er naturlig, men for nogle indtræffer den alt for tidligt, og så er det uden tvivl sværere at være i for børn. De er jo – ligesom vi andre – flasket op med, at man dør, når man bliver gammel. Med det sagt er det næsten altid svært for børn at forholde sig til livets cyklus. Savnet af afdød bedstemor kan jo være lige stort.

Hvordan gør du?

Eksperter påpeger, at hvis børn er gamle nok til at spørge, er de gamle nok til at få svar. Som den voksne er det vigtigt, at du lytter til deres spørgsmål og giver dem ærlige svar. (Selvfølgelig under et vist hensyn).

Faktisk ved man, at børn og for den sags skyld voksne, der har haft døden tæt på, giver udtryk for, at det hjælper at kunne tale frit om den, og hvad den forårsager af sorg og tanker.

I samtalerne med børnene er det vigtigt, at du ikke undgår ordet, død. Det beviser, at du selv tør tale helt åbent om emnet. Undgå de tvetydige beskrivelser som ’sovet ind’ og ’gået bort’ og sammenlign ikke døden med hverken en lang søvn eller en rejse.

Den slags er alt for abstrakt for børn, og det kan give dem et håb om, at afdøde kommer tilbage. Understreg i stedet, at den døde er borte for altid.

​​​​​​​Gratis bog og malebog inkl. farvekridt​​​​​​​

Kom ind til os hos Boudigaard Begravelse og få bogen ’Hvor går man hen, når man går bort’ med tilhørende malebog og farvekridt. Begge dele kan være et godt værktøj til at få gang i samtalen med barnet

Du er altid velkommen til at ringe på 97 52 08 98 

Begravelseshjælp