Andre trosforhold

Forside 9 Andre trosforhold

En religiøs ceremoni?

Når der ønskes begravelse eller bisættelse under en anden trosretning end under den kristne…
​​​​​​​
I Danmark har alle trossamfund mulighed for at afholde en højtidelighed efter netop deres ritualer og skikke. Herunder er det alles ret at benytte et kapel ifm. begravelse og bisættelse.

​​​​​​​Som bedemænd tager vi os gerne af at reservere et kapel til ceremonien. Og har du ikke kontakt til en præst eller en anden religiøs person til at forestå selve ceremonien, kan vi også være behjælpelige. I skal bare selv aftale ceremoniens detaljer.

Værd at vide for andre trossamfund

Selvom afdøde ikke var medlem af det danske trossamfund, er det lov, at selve kistebegravelsen altid skal ske på en kirkegård i såkaldt ’indviet jord’.

Vær i den forbindelse opmærksom på, at den type gravsted kan være forbundet med ekstra omkostninger. Det er forskelligt fra kirkegård til kirkegård. Forhør nærmere hos det pågældende kirkegårdskontor.

 – Uanset medlemskab eller ej er det til gengæld alles ret at benytte et kapel ifm. begravelse og bisættelse. Ceremonien skal dog altid aftales med den lokale kirkegårdsleder, hvilket vi som bedemænd selvfølgelig kan tage os af for dig.

Inspiration til valg af urne

Urner fås forskelligt formgivet i et væld af materialer, farver og størrelser.

Du er altid velkommen til at ringe på 97 52 08 98 

Vores rustvogne

Relevante brochurer

Begravelseshjælp