Den sidste rejse bliver lydløs

20. januar 2023

Lokal bedemand har fået el-rustvogn

Boudigaard Begravelse i Skive har for første gang investeret i en elbil.

STILHED Elbilerne vinder frem. Også hos bedemændene, hvor muligheden for at kunne køre helt lydløst og stille fra kirken var en af årsagerne til, at Boudigaard Begravelse i Skive valgte at investere i en hybridbil fra Volvo, da tiden sidste år var kommet til at købe en ny rustvogn for første gang i 12 år.

Den nye Volvo fik Boudigaard begravelse leveret 23. december, og det var en stolt bedemand, som startede motoren for første gang.

Søren Toft og Rikke Boudigaard, som er indehavere af Boudigaard Begravelse, fremhæver – ud over bilens helt støjsvage kørsel – at de med købet også har truffet et grønt valg.

Volvo er sammen med Mercedes de største leverandører til bedemandsforretningerne, og stadig flere af de solgte biler kan køre på strøm.
Den specialfremstillede Volvo er lavet på en fabrik i Laholm i Sverige, og Søren Toft var i november på besøg på fabrikken for at se, hvordan arbejdet skred frem.
I sine gemmer har han fundet et godt 20 år gammelt billede af en af Boudigaard Begravelses rustvogne, som kørte dengang.

– På billedet kan man tydeligt se, hvordan der nærmest bare blev sat en kasse på bilen. De nye biler er lavet, så man nærmest slet ikke kan se, hvor den specialbyggede del begynder, forklarer Søren toft.
Fabrikken i Sverige bygger også ambulancer og andre udrykningskøretøjer, men kun i alt ca. 165 biler om året, fordi håndbyggeriet tager lang tid. Derfor er prisen for Boudigaard Begravelses nye rustvogn også tæt på 1,5 mio. kr.

Begravelsesfirmaet råder over i alt tre rustvogne. I forbindelse med købet af den nye Volvo, har Søren Toft og Rikke Boudigaard skilt sig af med en 20 år gammel bil. Måske holder de tre nuværende lige knap så længe.
Bilerne kører nemlig noget mere end tidligere, fordi udviklingen har betydet, at der efterhånden er blevet færre krematorier og kapeller med personale.
Derfor er komforten i den helt nye rustvogn også til stor glæde for bedemandsassistenterne Peter Hald Jakobsen og Ib Børglum, som står for meget af den længere kørsel.

De var da også med i Sverige i november sammen med Søren Toft for at se, hvordan bilen tog form, og de har ikke lagt skjul på, hvor meget de glædede sig rigtig meget til komforten i den helt nye bil.

 

Artikel fra Skive Folkeblad 20. januar 2023. 
Skrevet af Thomas Johansen, Redaktionschef.